امولسیفایرهای بهبود دهنده قابلیت هضم چربی­

در حدود 70 – 65 درصد هزینه­ های پرورش طیور مربوط به جیره مورد استفاده است. طی دوره پرورش در بین مواد مغذی، انرژی اصلی ­ترین عامل هزینه ­بر می­ باشد. در اواخر دهه ۱۹۴۰ ميلادي، لیپید­ها به مجموعه مواد غذايي قابل استفاده در صنعت خوراك دام و طیور افزوده شدند. روغن­ها، متراکم­ترین منبع انرژی در جیره طیور به ویژه جوجه­ های گوشتی می ­باشد. یکی از مهم­ترین مشکلات صنعت طیور، کاهش راندمان استفاده از لیپید­ها (روغن) در جوجه ­های گوشتی جوان است. از آنجایی که روغن­ها در آب حل نمی­ شوند بنابراین در دستگاه گوارش نیز قابل حل نیستند و قبل از اینکه آنزیم­های لیپولیتیک بتوانند آنها را هضم کنند، باید امولسیفیه شوند. براي افزایش جذب لیپیدها، شکسته شدن قطرات درشت روغن به قطرات کوچکتر ضروري است. این امر موسوم به امولسیونه شدن لیپید­ها بوده و به کمک نمک­های صفراوی انجام می ­شود. امولسیفیه شدن روغن موجب افزایش سطح تماس آن­­ها با آنزیم لیپاز و در نتیجه افزایش سطح تجزیه آنها می ­شود. فسفولیپیدها و نمک­های صفراوی جزء امولسیفیه کننده ­های طبیعی می­ باشند و به همراه مونوگلیسریدهای حاصل از هیدرولیز روغن­ها در امولسیفیه کردن روغن­های مصرفی و تشکیل میسل فعالیت دارند. با این حال ظرفیت این ترکیبات در امولسیفیه کردن لیپید­ها تحت تأثیر عوامل مختلفی نظیر سن پرنده و ترکیب چربی مورد استفاده در جیره قرار می­گیرند (Siyal et al., 2017).

دیدگاهتان را بنویسید