-
ناقص بودن فرآیند هضم چربی در جوجههای جوان:
-
در سنین اولیه، تولید آنزیمهای گوارشی از جمله لیپاز و همچنین نمکهای صفراوی ناکافی است (لیسون و سامرز، 2001).
-
ظرفیت تشکیل میسلهای پایدار برای جذب اسیدهای چرب پایین است (لیسون، 1995).
-
فعالیت آنزیم لیپاز در جوجههای یک روزه تنها 1٪ از فعالیت آن در 21 روزگی است.
-
-
اهمیت چربی در جیره:
-
چربیها منبع غنی انرژیاند که در مقایسه با پروتئین و کربوهیدرات انرژی بیشتری فراهم میکنند.
-
نقش چربی در بهبود خوشخوراکی، جذب ویتامینهای محلول در چربی و کاهش حرارت افزایشی جیره در فصول گرم مهم است.
-
-
عملکرد امولسیفایرها:
-
امولسیفایرها دارای دو بخش آبدوست و آبگریز هستند که به ایجاد امولسیونهای پایدار کمک میکنند.
-
آنها سطح تماس لیپاز با چربیها را افزایش میدهند، هیدرولیز تریگلیسریدها به اسیدهای چرب و منوگلیسریدها را تسهیل میکنند.
-
باعث افزایش تشکیل میسلهای مخلوط میشوند که برای جذب چربیها ضروریاند.
-
-
اثرات مثبت بر عملکرد پرنده:
-
افزایش قابلیت هضم چربیها و استفاده بهتر از انرژی خوراک.
-
بهبود ضریب تبدیل غذایی و افزایش رشد.
-
افزایش بهرهوری از روغنها و چربیهای گیاهی و حیوانی در جیرههای پرانرژی.
-
-
نتیجهگیری:
-
در دورههای اولیه رشد که سیستم گوارش نابالغ است، امولسیفایرها میتوانند جایگزینی جزئی برای عملکرد ناکافی نمکهای صفراوی طبیعی باشند.
-
بهویژه در جیرههایی با سطوح بالای چربی، امولسیفایرها نقش مکملی اساسی دارند.
-
منابع
Leeson, S. and Summers, J.D. 2001. Scott’s Nutrition of the Chicken, 4th ed. (Guelph, Ontario, University Books).
Leeson, S., and Atteh, J.O. 1995. Utilization of fats and fatty acids by turkey poultry. Poultry Science, 74: 2003-2010.
بازدیدها: 0